Livni wil met Kadima niet in coalitie geleid door Netanyahu

jeruzalem. De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Tzipi Livi Tzipi Livni, lijsttrekker van de Israëlische regeringspartij Kadima, weigert in een coalitie geleid door Benjamin Netanyahu zitting te nemen. Livni schreef dit gisteren in een privébriefje aan scheidend premier Olmert dat, opgepikt door camera`s en vergroot, op de Israëlische televisie te zien was. Later verklaarde Livni dat Kadima het verdiende om Israël te leiden. Kadima haalde in de verkiezingen 28 zetels, tegenover de 27 van de Likudpartij van Netanyahu. Livni sloot gisteren een plek in de oppositie niet uit. Hoewel Kadima de nipte overwinnaar van de verkiezingen is, heeft het blok van extreem-rechtse en religieuze partijen, waaronder Likud, nu een meerderheid in het Israëlische parlement.