LG Arena: als de iPhone, maar dan in 3D

LG presenteert vandaag in Barcelona de definitieve versie van de Arena, een nieuwe smartphone van het Koreaanse merk. De nadruk van dit toestel met 3 inch aanraakscherm ligt een nieuwe bediening: de zogeheten S- Class UI (user interface) is een kruising tussen het beginscherm van een iPhone en de 3D interfaces zoals je die ook

LG Arena

LG ArenaLG Arena

LG presenteert vandaag in Barcelona de definitieve versie van de Arena, een nieuwe smartphone van het Koreaanse merk. De nadruk van dit toestel met 3 inch aanraakscherm ligt een nieuwe bediening: de zogeheten S- Class UI (user interface) is een kruising tussen het beginscherm van een iPhone en de 3D interfaces zoals je die ook bij HTC en Sony Ericsson (Xperia X1) aantreft.

Met de veeg van een vinger kun je snel van applicaties wisselen of het scherm zijwaarts kantelen. Het ziet er een beetje ingewikkeld uit, maar volgens LG-topman Skott Ahn is de Arena het summum van gebruiksgemak. De snelheid van de aanraakbediening is in ieder geval ten opzichte van de LG Renoir, die nog wel eens wil haperen. Het gewicht van de telefoon is 105 gram, minder dan veel concurrenten. Kijk hier voor de volledige specificatielijst.

Skott haalde nog een stuntje uit door een draadloos videogesprek op de mobiele telefoon-annex-horloge die vorige maand ook al op de CES in Las Vegas te zien was. Steve Ballmer van Microsoft was aan de andere kant van de lijn.

    • Marc Hijink