Krimp van Japanse economie is de grootste in 35 jaar

Krimp van Japanse economie is de grootste in 35 jaar Tokio, 16 febr. De Japanse minister van Financiën Kaoru Yosano, vanmorgen op een persconferentie in Tokio. De Japanse economie is in het vierde kwartaal met 12,7 procent gekrompen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden, de grootste daling sinds de oliecrisis. Yosano kondigde afgelopen weekeinde zijn aftreden aan na berichten over dronkenschap tijdens een persconferentie op de G7-conferentie. De Japanse premier heeft de minister gevraagd aan te blijven. Hevige verkoudheid zou zijn gedrag veroorzaakt hebben. Foto AFPCijfers: pagina 9 Japan's Economic and Fiscal Policy Minister Kaoru Yosano appears at a press conference in Tokyo on February 16, 2009 after the official figures showed that Asia's largest economy shrank at an annualised pace of 12.7 percent in the fourth quarter of 2008. Yosano warned Japan faces the worst economic crisis since World War II during the press conference. AFP PHOTO/Toru YAMANAKA AFP

Rectificatie / Gerectificeerd

Correcties en aanvullingen

Foto Japan

In het fotobijschrift Krimp van Japanse economie (16 februari, pagina 1) is de Japanse minister Kaoru Yosano (Economische Zaken) ten onrechte aangeduid als de minister van Financiën die in opspraak kwam door vermeende dronkenschap tijdens een persconferentie. De minister van Financiën heet Soichi Nakagawa. In het bijschrift staat dat de Japanse economie in het vierde kwartaal van 2008 met 12,7 procent is gekrompen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2007. Dat moet zijn: ten opzichte van het derde kwartaal van 2008, op jaarbasis. De kop van het bericht Economie van Japan krimpt 12,2 procent (16 februari, pagina 9) is onjuist. Juist is 12,7 procent.