Kou dichtbij

Een portie koude lucht boven Scandinavië, de Baltische Staten en het oosten van Polen komt de komende dagen langzaam afzakken naar ons land. Toch weet deze luchtmassa niet of nauwelijks ons land te bereiken.

Vanavond en vannacht is sprake van redelijk zachte en vooral vochtige lucht. Het is bewolkt en nevelig en de temperatuur daalt naar 4 of 5 graden.

Met een naar noord tot noordoost draaiende wind komt aan het eind van de nacht koudere lucht Groningen en Drenthe binnen, met aldaar wellicht wat natte sneeuw en regen. In het hele land valt motregen.

Morgen trekken bewolking en regen langzaam naar het zuidwesten weg. Vooral in de noordoostelijke helft van het land komt vriendelijker weer met ’s middags geregeld zon.

Later op de avond ontstaan ook elders opklaringen met een matige noordoostenwind: 2 of 3 graden in Groningen tot 7 graden in Noord-Brabant en Zeeland.

Woensdag tot en met vrijdag blijft het koud boven Duitsland en zo af en toe komt de koude lucht even de grens over. Vooral in het oosten van het land komt het in de nacht en ochtend tot lichte vorst terwijl het overdag een graad of 4 wordt.

Soms breekt de zon even door en een beetje regen of wat natte sneeuw in het binnenland is niet uitgesloten.