Insinbajeva springt nu ook indoor over vijf meter

Wie anders dan de Russin Jelena Isinbajeva (26) had indoor als eerste vrouw met een polsstok over vijf meter kunnen springen? Niemand, want sinds 2004 domineert zij het polsstokhoogspringen.Isinbajeva sprong in de zomer van 2005 voor het eerst buiten over vijf meter. Het is eigenlijk verwonderlijk dat zij pas gisteren – bij het jaarlijkse gala van springlegende Sergei Bubka in Donetsk – die grens in een hal overschreed. Met haar record voegt Isinbajeva opnieuw een dimensie toe aan een erelijst die metafysische vormen begint aan te nemen. Sinds maart 2004 heeft ze haar indoorwereldrecord in negen keer van 4,86 naar vijf meter gebracht. Buiten heeft ze sinds juli 2004 twaalf recordverbeteringen op haar naam staan: van 4,89 naar 5,05 meter, vorig jaar bij de Spelen in Peking.