In de rij om te stemmen

In de rij om te stemmen Caracas. Venezuela stemde gisteren in een referendum over een grondwetswijziging die het mogelijk maakt dat president Hugo Chávez keer op keer kan worden herkozen. Eind 2007 legde Chávez dit voorstel ook al voor aan de bevolking, toen als onderdeel van een veel grote grondwetswijziging. Hij verloor nipt. Chávez is al tien jaar president, zijn huidige ambtstermijn loopt eind 2012 af. De definitieve uitslag van het referendum wordt vandaag verwacht. Foto AFP Venezuelan soldiers and other residents wait in line to cast their votes at a polling station in downtown Caracas, Sunday, Feb. 15, 2009. Venezuelans go to the polls Sunday in a referendum on a constitutional amendment which could allow President Hugo Chavez and all other elected officials to run for re-election indefinitely. (AP Photo/Dolores Ochoa) Associated Press