Huntelaar maakt eerste doelpunt voor Real

Klaas Jan Huntelaar heeft zijn eerste doelpunt voor Real Madrid gemaakt. De Nederlandse spits had in de uitwedstrijd tegen Sporting Gijon zeven minuten voor rust succes. Dat betekende de 2-0 voor Real. Raúl had na een kwartier de score geopend. Later zou Raúl zijn totaal op 309 doelpunten brengen. Daarmee heeft hij de legendarische Alfredo di Stéfano als topscorer aller tijden van Real definitief achter zich gelaten. Di Stéfano, die in de jaren vijftig schitterde, scoorde 307 keer.

Raúl debuteerde in 1994 op 17-jarige leeftijd bij Real Madrid. Hij won met zijn club drie titels in de Champions League (1998, 2000 en 2002) en vijf landstitels (1995, 1997, 2001, 2003 en 2007).

Titelverdediger Real Madrid verkleinde door de 3-0 zege de achterstand op FC Barcelona tot tien punten. De koploper kwam zaterdag in Sevilla tegen Betis niet verder dan 2-2. Kort voor tijd maakte Eto’o gelijk. De speler uit Kame-roen had ook voor het eerste doelpunt gezorgd. Eto’o staat nu op een totaal van 23 goals. Voor Barcelona scoorde hij honderd keer.

In Italië was Internazionale in de Milanese derby tegen AC Milan de gelukkigste. Voor 80.000 toeschouwers won de koploper met 2-1. Adriano en Dejan Stankovic scoorden voor rust voor Inter. De Braziliaanse aanvaller Alexandre Pato maakte het enige doelpunt voor Milan. David Beckham raakte geblesseerd en maakte na een uur plaats voor Filippo Inzaghi. De spits scoorde met een prachtige volley, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Door de nederlaag kan Milan de Italiaanse titel vergeten. Het verschil met koploper Inter is al elf punten. Er zijn nog veertien wedstrijd te gaan in de Serie A. Juventus, nummer twee, kwam tegen Sampdoria niet verder dan 1-1 en staat nu negen punten achter.

In Duitsland nam Hertha BSC de leiding in de Bundesliga. De club uit Berlijn versloeg in het olympisch stadion voor 75.000 toeschouwers Bayern München met 2-1. De Oekraïner Andriy Voronin scoorde twee maal. Miros-lav Klose maakte het doelpunt voor de Beieren. Hoffenheim verloor vrijdag thuis met 4-1 van Bayer Leverkusen. De debutant staat nu tweede op één punt van Hertha en gelijk met Hamburger SV dat in eigen stadion met 2-0 van Arminia Bielefeld won.