En nu goed: HTC Touch Pro2 en Touch Diamond2

De Taiwanese telefoonfabrikant HTC introduceert op het Mobile World Congress in Barcelona twee nieuwe toestellen met verbeterde bediening en een aanraakbesturing die nu accuraat is. De HTC Touch Diamond2 en de HTC Touch Pro2 (met toetsenbord) borduren voort op hetzelfde concept als de vorige HTC-telefoons, maar uit een korte test blijkt al één groot verschil:

HTC Touch pro2

HTC Touch pro2HTC Touch pro2

De Taiwanese telefoonfabrikant HTC introduceert op het Mobile World Congress in Barcelona twee nieuwe toestellen met verbeterde bediening en een aanraakbesturing die nu accuraat is.
De HTC Touch Diamond2 en de HTC Touch Pro2 (met toetsenbord) borduren voort op hetzelfde concept als de vorige HTC-telefoons, maar uit een korte test blijkt al één groot verschil: de aanraakbesturing werkt naar behoren. Dat was bij de vorige modellen niet altijd het geval, met name door de trage responstijd. De HTC’s waren toestellen waarbij je vaak nog de stylus ter hand moest nemen, maar dat is nu tot een minimum beperkt. HTC verbeterde de integratie van de Touch Flo 3D bediening, een schil over het Windows Mobile besturingssysteem. Zo komt de gemiddelde gebruiker minder in aanraking met de niet zo gebruiksvriendelijke Windows interface.
De nieuwe HTC-telefoons draaien nu nog op Windows Mobile 6.1, maar zijn ook  geschikt voor de nieuwe versie van Windows Mobile 6.5. Microsoft toonde die versie vandaag aan het publiek in Barcelona. WM 6.5 is onder meer uitgerust met een betere versie van de Internet Explorer-browser en er zit een softwarewinkel ingebouwd. Ook nieuw: automatische backups van de telefoon, zodat het makkelijker is om gegevens over te zetten op een ander toestel. Windows Mobile 6.5 proberen kan nog niet, want Microsoft houdt de toestellen met die 6.5 kunnen draaien (onder nieuwe smartphones van Acer en de enorme Toshiba T0G1) achter glas.  Microsoft-baas Steve Ballmer gaf zelf een korte demonstratie op een HTC toestel.
HTC bouwde ook het eerste toestel met Google Android; de G1 ofwel de HTC Dream.  Volgens John Wang, directeur marketing van HTC, is het geen probleem dat telefoons van één merk in zulke verschillende smaken te koop zijn.  ”Ik zie het besturingssyteem als de motor van een auto. Sommige mensen willen een SUV en die hebben een andere motor nodig dan gebruikers die voor de Ferrari gaan.” Welk OS in deze vergelijking de Ferrari is, wilde Wang niet zeggen.
HTC voegde een vorm van push internet aan de nieuwe toestellen toe. De favoriete sites van de beller worden automatisch geladen, waardoor je minder lang hoeft te wachten als de browser start.
Beide toestellen moeten voor de zomer in Nederland te koop zijn. Meer specificaties: zie de HTC-site.

    • Marc Hijink