Extra geld bij reclame voor zorgverzekeraar

Hilversum. Fysiotherapeuten die in hun praktijk een reclamezuil met folders over Agis Zorgverzekeringen plaatsen, ontvangen van de zorgverzekeraar 2,50 euro extra per behandeling. Dat meldde het NOS Journaal gisteren. Agis sluit behalve basiscontracten ook `intensieve` contracten af met fysiotherapeuten. Voor een consult ontvangen fysiotherapeuten die reclame maken 30 euro. Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie vindt het verwerpelijk om kwaliteitsbeleid te koppelen aan reclame voor de verzekeraar. Inmiddels hebben duizend fysiotherapeuten een contract met Agis afgesloten. Vanaf 1 maart wil Agis ook apothekers extra gaan betalen als ze patiënten extra informatie geven over medicijnen. De zorgverzekeraar meent dat de Nederlandse Zorgautoriteit daarvoor ruimte biedt. Die bevestigde dat.