een weekeinde vol voetbal

Met het oog op de aanstaande UEFA-Cupwedstrijd tegen Olympique Marseille ( donderdag) hoopte FC Twente afgelopen zaterdag op een rustige avond tegen hekkensluiter FC Volendam. Maar de ploeg uit Enschede kwam snel op achterstand. Met een man meer en een hervonden concentratie maakte FC Twente nog voor de rust 2-1.

In de Italiaanse Serie A heeft Juventus dure punten gemorst. De nummer twee kwam op eigen veld tegen Sampdoria niet verder dan 1-1. Juventus kwam door een treffer van Giampaolo Pazzini op achterstand. Amauri maakte halverwege de tweede helft op spectaculaire wijze gelijk. Fiorentina, donderdag in de UEFA Cup tegenstander van Ajax, kwam tegen Genoa terug van een 3-0 achterstand, dankzij drie treffers van Adrian Mutu in het laatste half uur: een zuivere hattrick.

Leo Beenhakker was gisteren aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd tussen NEC en SC Heerenveen. De 66-jarige Rotterdammer kon in Nijmegen Mario Been aan het werk zien. Beenhakker werd vrijdag gepresenteerd als technisch adviseur bij Feyenoord. De bondscoach van Polen wil de komende maanden in Rotterdam een structuur neerzetten waar Been, volgend jaar de nieuwe trainer in de Kuip, optimaal in kan werken.

De topper tussen Celtic en Glasgow Rangers in de Schotse Premier League is geëindigd in 0-0. Daardoor behield Celtic een voorsprong van twee punten op de stadgenoot.

Barcelona is zaterdag aan de tweede competitienederlaag van dit seizoen ontsnapt. Middenmoter Betis Sevilla stond in eigen huis na 25 minuten al met 2-0 voor tegen de koploper in de Spaanse Primera Divison. Samuel Eto’o bracht redding met twee treffers en heeft nu in totaal honderd doelpunten gescoord voor de Catalaanse club. Nummer twee Real Madrid liep in op Barcelona door een 4-0 zege bij Sporting Gijón. Klaas Jan Huntelaar maakte zijn eerste doelpunt voor Real. Raúl scoorde tweemaal en is nu met 309 treffers clubtopscorer aller tijden van de ‘Koninklijke’.

Guus Hiddink bekeek zaterdag de bekerwedstrijd van zijn nieuwe club Chelsea nog vanaf de tribune, aan de zijde van de Londense kapitaalverschaffer Roman Abramovitsj. De ploeg uit Londen won het bekerduel met Watford met 3-1 en bereikte daardoor de kwartfinales van de FA Cup. Manchester United bereikte gisteren zonder grote problemen de kwartfinales. De ploeg van coach Alex Ferguson was met 4-1 te sterk voor eerstedivisieclub Derby County.

Doelman David James (38) is sinds zaterdag recordhouder in de Engelse Premier League. Hij heeft de meeste wedstrijden gespeeld. Het duel met Manchester City was zijn 536ste optreden op het hoogste niveau. Zijn ploeg Portsmouth won met 2-0. James, 46-voudig Engels international, loste Welshman Gary Speed (535 duels) af als recordhouder. James speelt al bijna twintig jaar in de Premier League. Behalve bij Portsmouth speelde hij ook bij Liverpool, Aston Villa, West Ham United en Manchester City.

Hertha BSC voert voor het eerst sinds 1 oktober 2006 de Bundesliga aan. De ploeg uit Berlijn nam de koppositie over door een zege op concurrent Bayern München: 2-1. De Oekraïense spits Andrej Voronin maakte beide treffers, de winnende een kwartier voor tijd. De voorsprong van Hertha op 1899 Hoffenheim, dat vrijdag op eigen veld verrassend verloor van Bayer Leverkusen (1-4), is één punt.

Hamburger SV is gisteren geklommen naar de derde plaats in de Bundesliga. De club van trainer Martin Jol won voor eigen publiek met 2-0 van Arminia Bielefeld door doelpunten van Piotr Trochowski en Paolo Guerrero. Woensdag speelt HSV in Nijmegen tegen NEC, een duel in de UEFA Cup.

De droomtransfer van David Beckham van LA Galaxy naar AC Milan gaat niet door. De Italiaanse club, die de Engelse vedette voor een paar maanden gehuurd heeft, is niet met een acceptabel bod gekomen. Dat heeft LA Galaxy in een verklaring laten weten. De 33-jarige Beckham wilde graag blijven in Milaan. De Italianen brachten vorige week een bod uit, maar dat vonden de Amerikanen te laag. AC Milan had tot vrijdag de tijd om met een beter voorstel te komen, maar haalde de deadline niet.