3 redenen om tv te kijken

1 Thriller

Flightplan

SBS 6, 20.30-22.30u.

Voorspelbare film over populaire angsten: vliegangst, de angst om je kind kwijt te raken, de angst om gek te worden. Jodie Foster speelt Kyle, wier man net overleden is. Met zijn lichaam en hun dochtertje Julia vliegt ze terug naar de VS. Eenmaal in de lucht, is het meisje plotseling verdwenen. Niemand heeft echter het kind het vliegtuig in zien komen. (Robert Schwentke, 2005).

2 Moraal

Tegenlicht - Chicago sessies

Ned. 2, 20.55-22.00

Martha Nussbaum, beroemd filosoof, geeft les aan de University of Chicago, wieg van het vrije-marktfundamentalisme van Milton Friedman. Met haar slimste studenten nemen we deel aan drie sessies die dieper ingaan op de ethische consequenties van de kredietcrisis.

3 Zwanger

Even naar de spermabank!

Ned. 2, 22.55-23.50u.

Documentaire laat de emotionele en fysiologische reis zien van zes single vrouwen op weg naar het moederschap. De vrouwen die allen de 35 ruimschoots zijn gepasseerd proberen zwanger te raken via ART, Assisted Reproductive Technology.

De programmagegevens zijn te vinden op pagina 23