Zachter weer

Samen met een aantal storingen wordt na dit weekeinde zachtere lucht aangevoerd, waardoor winterse neerslag zich niet meer voor lijkt te doen. Tot die tijd kunnen we nog steeds wat sneeuw verwachten. Van neerslag is vandaag in ieder geval geen sprake, want het blijft helemaal droog.

De dag begint op veel plaatsen met flinke zonneschijn, in het zuidoosten is het aanvankelijk wat grijs. In de loop van de dag ontstaan meer stapelwolken. Bij een zwak noordelijk briesje loopt het kwik op tot een graad of 4.

Vanavond en vannacht komt vanuit het westen meer bewolking en in de tweede helft van de nacht volgt regen, die in het oosten overgaat in (natte) sneeuw. Voor de bewolking en neerslag uit gaat het landinwaarts een beetje vriezen.

Uiteindelijk kan op zondag in het oosten van het land een kortstondig dun sneeuwdekje ontstaan. In de loop van de dag gaat de sneeuw over in regen. De wind draait van zuidwest naar noordwest en trekt aan tot matig. In de temperatuur komt weinig verandering.

Op maandag wordt het met lokaal 4 graden en langs de oostgrens tot 6 graden in de westelijke helft iets zachter. De bewolking overheerst en af en toe valt er wat regen. De dagen erna verandert er weinig in dit weerbeeld, al lijkt het wel nog een graadje zachter te worden.