Vliegtaks is niet de enige boosdoener op Schiphol

Er wordt beweerd dat het de vliegtaks is die Schiphol zoveel aan concurrentiekracht heeft doen verliezen. Maar waarom alle andere oorzaken buiten beschouwing gelaten? De spoorverbinding met Schiphol blijkt uiterst kwetsbaar voor storingen, de horeca op de luchthaven is extreem duur en de rijen voor de incheckbalies zijn de langste ter wereld. Het meest ontmoedigend nog zijn de extreem lange wachttijden voor de paspoortcontrole. Vlieg van Zaventem, Charles de Gaulle of Heathrow naar New York en je komt geen douane tegen, maar op Schiphol is meer dan twintig minuten wachten om door een norse marechaussee te worden besnuffeld normaal. Het is een soort spookverschijnsel, want niemand kan uitleggen waarom Nederland de mensen die willen vertrekken probeert tegen te houden.

Onder het bewind van grootverdiener Cerfontaine is Schiphol een enge plek geworden. Doe dáár eens wat aan, en laat de vliegtaks met rust.

    • D. Bosscher