Miljoenen ontslagen, maar bonussen blijven 1

Minister Bos verdedigt bonussen, aldus deze krant op 6 februari. ”Volgens minister Bos richt de kritiek van de Kamer zich op 20.000 eenvoudige medewerkers met een gemiddeld jaarsalaris van 75.000 euro.” De bankensector veroorzaakt met zijn grenzeloze hebzucht een wereldwijde crisis die zijn weerga niet kent. Miljoenen mensen verliezen hun baan: Chinese arbeiders, werknemers in de auto-industrie, in de toeleveringssector - waar niet? Werknemers die met pijn en moeite collectieve arbeidsovereenkomsten hebben gerealiseerd. Overeenkomsten die geen cent waard bleken te zijn. Het kabinet heeft de noodlijdende banken `gekocht` om erger te voorkomen. En wat zegt PvdA-minister Bos over de bonussen voor het middenmanagement bij diezelfde banken: die afspraken zijn nu eenmaal gemaakt. De toegezegde prestatiebonus zullen deze medewerkers gewoon krijgen.

    • J.B.L. van den Berg