Film Voorkeur

The King of Comedy (Martin Scorsese, 1983, VS). Tragikomedie over honger naar publieke erkenning. Robert De Niro als middelmatige komiek mengt wensdromen met de realiteit en probeert een televisieoptreden af te dwingen door zijn favoriete komiek Jerry Lewis te gijzelen. RTL7, 13.00-15.00u.

Jurassic Park (Steven Spielberg, 1993, VS). Met behulp van computer geanimeerde dinosauriërs stelen de show in weergaloos griezelavontuur over een uit de hand gelopen pretpark met genetisch gemanipuleerde fauna uit de prehistorie. Veronica, 20.10-22.40u.

The Guns of Navarone (J. Lee Thompson, 1961, GB/VS). Vermaarde Alistair MacLean-verfilming over heterogeen gezelschap geallieerden dat Duitse kanonnen op Grieks eiland onschadelijk dient te maken. Met Gregory Peck, David Niven, Stanley Baker, Anthony Quinn. RTL 7, 20.30-23.30u.

La mala educación (Pedro Almodóvar, 2004, Spanje). Typisch ‘almodrama’: kitscherig melodrama vol hoeren en travestieten. Een acteur doet auditie bij een regisseur die een jeugdvriend blijkt te zijn met wie hij samen op een internaat heeft gezeten. De acteur heeft een verhaal geschreven, waarin hij door een van de priesters blijkt te zijn misbruikt. De regisseur verfilmt het en krijgt een verhouding met de acteur, die niet degene is voor wie hij zich uitgeeft. Ned. 2, 23.35-1.15u.