Film Voorkeur

All the right moves (Michael Chapman, 1983, VS). Door Jan de Bont gefotografeerde tienerfilm waarin Tom Cruise zich op een high school manifesteert als atletisch talent. Ook de ambities van overige hoofdpersonen, onder wie trainer Craig T. Nelson en vriendin Lea Thompson, worden beheerst door het verlangen een provinciestadje in Pennsylvania te ontvluchten. RTL 7, 13.10-14.45u.

A star is born (William Wellman, 1937, VS). Oudste, niet-muzikale versie van door Judy Garland en James Mason bekend geworden melodrama over opkomst van filmsterretje en de gelijktijdige ondergang van haar acterende echtgenoot. Opmerkelijk bittere kijk op Hollywood. België 1, 14.05-15.50u.

Punchline (David Seltzer, 1988, VS). Bitterzoete komedie over het milieu der stand-up comedians volgt de eerste schreden op dit pad van gesjeesde student Tom Hanks en huisvrouwtje Sally Field. Hun spel is beter dan het scenario. RTL 7, 14.45-17.00u.

Babusya (Lidiya Bobrova, 2003, RUS/F). Oma Tusya, die jaren voor haar zieke dochter en kleinkinderen heeft gezorgd en in de slag om Stalingrad nog loopgraven heeft gegraven, wordt op hoge leeftijd door haar schoonzoon haar huis uit gewerkt. Ze verhuist van het ene naar het andere ongastvrije familielid. Bobrova’s film toont het moeilijke leven van Russische ouderen, die noch van de staat, noch van hun familie veel te verwachten hebben. Canvas, 21.55-23.30u.