Vuurwerk op veld, `jeugdklassieker` tijdelijk gestaakt

ROTTERDAM, 13 febr. - De competitiewedstrijd tussen Jong Feyenoord en Jong Ajax is gisteren tijdelijk gestaakt. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük legde het duel in de Kuip tien minuten voor tijd stil nadat supporters vuurwerk op het veld hadden gegooid. Na een kwartier werd de wedstrijd uitgespeeld. Jong Ajax won met 1-0 door een doelpunt van Kennedy Bakircioglü. De Zweed benutte twaalf minuten voor tijd een strafschop. Feyenoorder Vojtech Machek kreeg kort daarna een rode kaart voor een overtreding op Evander Sno, waarna vuurwerk op het veld belandde. Gözübüyük stuurde beide elftallen direct naar de kleedkamer. Op Sportpark de Toekomst in Amsterdam bestormden in april 2004 supporters het veld tijdens een duel tussen de twee teams. Feyenoorder Jorge Acuna raakte gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Robin van Persie, Gerard de Nooijer en Danko Lazovic liepen rake klappen op. Beide clubs besloten destijds onderlinge wedstrijden van de tweede elftallen en bepaalde jeugdteams voortaan in de stadions te laten spelen, met uitsluitend publiek van de thuisclub. In de Kuip waren gisteren ongeveer 1.500 Feyenoordfans. Zondag treffen de eerste elftallen van Ajax en Feyenoord elkaar in Amsterdam.