Vrij zonnig

De komende dagen heeft bewolking de overhand, behalve zaterdag. Gisteren bracht een storing veel bewolking en in de ochtend viel behalve regen her en der wat sneeuw. Lokaal werd gladheid gemeld door ijzel.

Vannacht op uitgebreide schaal lichte vorst door opklaringen. Met name lokale wegen waar niet wordt gestrooid, kunnen glad worden.

Morgen trekt een hogedrukuitloper van noord naar zuid over het land. Het is vrij mooi weer met zonnige perioden. Bij een zwakke noordwestelijke wind stijgt het kwik tot een graad of 4. In de avond daalt het kwik snel tot rond of net onder het vriespunt. In de loop van de nacht stokt de temperatuurdaling door binnendrijvende bewolking, maar tegen die tijd kan het plaatselijk opnieuw tot 3 à 4 graden vriezen.

Zondagochtend bereikt lichte regen of natte sneeuw het noordwesten. In de morgen breidt de neerslag zich verder over het land uit, waarbij het zeker in de oostelijke helft van het land tijdelijk kan sneeuwen. Hoewel het om natte sneeuw gaat, kan de sneeuw op de koude grond toch even blijven liggen. ’s Middags stijgt het kwik naar 4 tot 5 graden en valt er uitsluitend nog wat neerslag in de vorm van regen.

Na zondag volgt een serie iets zachtere en overwegend bewolkte dagen met soms wat regen. Tot vorst komt het dan niet meer.