vandaag

In het nieuws:

Vanochtend is in Amsterdam de bekendmaking van de World Press Photo 2008.

In Den Haag is vanmiddag de uitspraak in de zogenoemde Delftse ‘pinkzaak’ uit 2006. Bij een woningoverval werd de pink van een Delftenaar afgeknipt. Het Openbaar Ministerie eist celstraffen tot acht jaar tegen twee verdachten.

Vandaag wordt in Harare het nieuwe kabinet van Zimbabwe beëdigd. Afgelopen woensdag werd premier Morgan Tsvangirai al geïnstalleerd.

Vanmiddag komt in Amsterdam een 43-jarige man voor de rechter die ervan wordt verdacht advocaat Gerard Spong dreigmails te hebben gestuurd. Het betreft een snelrechtzitting. Spong zette zich in voor de vervolging van Geert Wilders waarna hij honderden bedreigingen ontving.

De tentoonstelling ‘50 jaar Studio Sport in Beeld’, ter ere van het jubileum van het sportprogramma, gaat vandaag open voor publiek. De interactieve expositie, te zien tot en met 10 mei, is in het Museum voor Beeld en Geluid in Hilversum. Iedere week staat een andere sport centraal. Van 14 tot en met 22 februari is het de beurt aan schaatsen.

Vandaag worden de kwartfinales op het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam gespeeld.