Van Gogh en de nacht

Van Gogh en de nacht Amsterdam Onder de titel Van Gogh en de kleuren van de nacht brengt het Van Gogh Museum werken samen waar de avond of de nacht centraal staat. In totaal worden er 32 schilderijen, 19 werken op papier en 5 briefschetsen tentoongesteld. De avondschemering en de nacht zijn een rode draad in het oeuvre van Van Gogh, die deze delen van de dag beschouwde als momenten van bezinning en reflectie. Te zien is o.a. de beroemde sterrennacht uit Arles, maar er zijn ook studies van boeren in het Brabantse Nuenen. Paulus Potterstraat 7. Inl 020-5705200. Dag 10-18u. Do-za -22u. **This photo released by the Museum of Modern Art shows "The Starry Night" by Vincent van Gogh.(AP Photo/Museum of Modern Art) **NO SALES** Associated Press

Amsterdam

Onder de titel Van Gogh en de kleuren van de nacht brengt het Van Gogh Museum werken samen waar de avond of de nacht centraal staat. In totaal worden er 32 schilderijen, 19 werken op papier en 5 briefschetsen tentoongesteld. De avondschemering en de nacht zijn een rode draad in het oeuvre van Van Gogh, die deze delen van de dag beschouwde als momenten van bezinning en reflectie. Te zien is o.a. de beroemde sterrennacht uit Arles, maar er zijn ook studies van boeren in het Brabantse Nuenen.

Paulus Potterstraat 7. Inl 020-5705200. Dag 10-18u. Do-za -22u.