Slumdog Millionaire

scene uit de film Slumdog Millionaire (2008) FOTO: Cineart Slumdog Millionaire In 32 bioscopen Slumdog Millionaire gaat over de ongeletterde wees Jamal die als ‘chai wallah’ in een callcenter werkt. Hij dringt door tot de Indiase versie van Who Wants to be A Millionaire en beantwoordt tot verbazing van de neerbuigende quizmaster elke vraag correct. Bedrog, denkt men, de politie moet de waarheid maar uit hem martelen. Jamal vertelt hoe hij de antwoorden in de school van het leven leerde, en zo flashbacken we door zijn verleden in de sloppen. Het gaat om de liefde, zo blijkt. Regisseur Danny Boyle brengt het onwaarschijnlijk plot heel plausibel. Cineart

In 32 bioscopen

Slumdog Millionaire gaat over de ongeletterde wees Jamal die als ‘chai wallah’ in een callcenter werkt. Hij dringt door tot de Indiase versie van Who Wants to be A Millionaire en beantwoordt tot verbazing van de neerbuigende quizmaster elke vraag correct. Bedrog, denkt men, de politie moet de waarheid maar uit hem martelen. Jamal vertelt hoe hij de antwoorden in de school van het leven leerde, en zo flashbacken we door zijn verleden in de sloppen. Het gaat om de liefde, zo blijkt. Regisseur Danny Boyle brengt het onwaarschijnlijk plot heel plausibel.