Selectie Film

Bolt

Naar Bolt werd met nieuwsgierigheid uitgekeken. De comeback van Disney’s zieltogende animatiestudio onder Pixar-hoofd John Lasseter? Het hondje Bolt speelt de hoofdrol in een tv-serie: met superkrachten redt hij telkens het meisje Penny van de kwaadaardige dr. Calico. De studio laat Bolt in de waan dat hij echt een superhond is, tot hij in een postpakket voor New York belandt. Op de lange terugreis naar Hollywood leert Bolt met vallen en opstaan dat hij een gewone hond is, maar wel een held. Regie: Byron Howard, Chris Williams. In Nederlands en Engels. In 109 bioscopen.

The Pink Panther 2

Het tweede deel van de in 2006 hernieuwde Pink Panther-reeks ademt nostalgie. De naamgever van de serie, de diamant Pink Panther, duikt weer op. Deze wordt gestolen door ‘The Tornado’. Om hem te pakken wordt een dreamteam samengesteld, met inspecteur Clouseau (Steve Martin) aan het hoofd en verder een ijdele Italiaan (Andy Garcia), een Japanse whizzkid, (Alfred Molina) en een Indiase schone (Aishwarya Rai Bachchan). De film is slapstick, met als toefje slagroom het onnavolgbare Franse accent van Steve Martin. Regie: Harald Zwart. Met: Steve Martin, Andy Garcia, Alfred Molina, John Cleese. In: 41 bioscopen.

Transporter 3

Transporter 3 is opnieuw het bewijs van de bekwaamheid. van de Franse regisseur Olivier Megaton. De Britse acteur Jason Statham is de juiste ster als Frank Martin, een klassieke actieheld: laconiek, gedreven en uiterst professioneel. Geen prater, meer het type dat vooral de indrukwekkende torso laat spreken. Hij raakt betrokken bij een milieuschandaal. Een aantal criminelen uit de Oekraïne heeft de dochter van de milieuminister ontvoerd, gespeeld door Jeroen Krabbé. Geloofwaardig is het allemaal niet, vermakelijk wel. Regie: Olivier Megaton. Met: Jason Statham, Natalya Rudakova, François Berléand, Jeroen Krabbé. In: 36 bioscopen.

City of Ember

Deze sciencefictionfilm voor kinderen is gebaseerd op een reeks boeken van Jeanne Du Prau. In de ondergrondse stad Ember moeten mensen het tweehonderd jaar uithouden, om daarna naar de aarde terug te keren. Deze is verwoest, maar zou tegen die tijd wel weer bewoonbaar zijn, is de gedachte. Het enige dat bewaard bleef uit de oude wereld is een klein kastje waarin instructies verborgen zitten hoe weer naar de bovenwereld te komen. Dat waardevolle kastje komt in handen van de heldin van het verhaal, Lina. In deze film is kennis macht, ook voor ouders een aardige boodschap. Regie: Gil Kenan. Met: Harry Treadaway, Saoirse Ronan, Bill Murray, Tim Robbins. In: 18 bioscopen.

Vampire Empire avond

Op vrijdag 13 februari (20u) organiseert TENT. in Rotterdam een filmscreening en inleiding over de vampier als een belangrijke inspiratiebron voor kunstenaars met Blood for Dracula (1973) van Andy Warhol en Paul Morrissey, de horrorfilm Nadja (1995) van cultregisseur David Lynch en Michael Almereyda en The Lost Boys (1987) van Joel Schumacher. Gratis toegang. Inl www.tentrotterdam.nl