Overige films

Lonely Hearts (Todd Robinson, 2006, VS/D). Sterrencast in verfilming van het waargebeurde verhaal over de ‘lonely hearts killers’ die het eind jaren veertig in Amerika voorzien hadden op eenzame, liefst gefortuneerde vrouwen. Met John Travolta, James Gandolfini. Net 5, 22.25-0.30u.

The Third Miracle (Agnieszka Holland, 1999, VS). Studie naar de rol van wonderen en heiligen in de moderne rooms-katholieke geloofsbeleving. Weifelende priester Ed Harris onderzoekt de mogelijke heiligheid van Barbara Sukowa, wier standbeeld lijkt te bloeden. Eén, 23.30-1.25u.

Elementarteilchen (Oskar Roehler, 2006, D). Duitse verfilming van Houellebecqs controversiële roman. De aanval op de uitwassen van de jaren zestig verwordt in de handen van Roehler tot een karikatuur. Bijvoorbeeld de flashbacks over de in India naar verlichting en seks zoekende hippiemoeder van de (half)broers Bruno en Michael. In de roman tragisch, in de film eerder komisch. Ned. 2, 23.55-1.45u.

Weird Science (John Hughes, 1985, VS). Twee middelbare scholieren fabriceren als moderne dokters Frankenstein met de computer een ideale vrouw (Kelly LeBrock) die hen moet inwijden in de liefde. Vol melige pubergrappen. BBC1, 0.40-2.10u.