Ontslagen bij FD Media

Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio moeten bezuinigen. De FD Mediagroep, eigenaar van beide, wil circa vijftig arbeidsplaatsen schrappen. Bovendien wordt gekort op inkoop en marketing. Het personeel van het FD en BNR Nieuwsradio zijn gistermiddag ingelicht over de plannen van de directie. Gedwongen ontslagen zijn niet uit te sluiten, aldus de uitgever. De groep heeft nu 270 medewerkers.

Volgens de FD Mediagroep zijn de bezuinigingen noodzakelijk, omdat de advertentiemarkt krimpt. Met name financiële bedrijven zouden minder adverteren in de krant en op het radiostation. Ook andere mediabedrijven hebben te maken met dalende reclame-inkomsten.

Het FD heeft een betaalde oplage van ruim 55.000 exemplaren. BNR Nieuwsradio heeft een marktaandeel van 0,7 procent. Concurrent Radio 1 haalt 6,5 procent. Zowel de krant als het radiostation voerde anderhalf jaar geleden een aantal grote wijzigingen door. Het FD wordt sindsdien gedrukt op roze papier. BNR gooide de programmering radicaal om.