Llodra snel uitgetennist in toernooi Rotterdam

Michael Llodra, de winnaar van vorig jaar, is gisteren in de tweede ronde van het ABN Amro World Tennis Tournament uitgeschakeld. De 28-jarige Fransman was in Rotterdam niet opgewassen tegen zijn als vijfde geplaatste landgenoot Gael Monfils: 6-4, 6-4. De partij duurde nog geen vijf kwartier. Llodra won vorig jaar in Ahoy in de finale van de Zweed Robin Söderling.

Mario Ancic heeft tegen Gilles Simon revanche genomen voor zijn nederlaag van vorige maand in de derde ronde van de Australian Open. De Kroaat versloeg in de tweede ronde de als vierde geplaatste Fransman in drie sets: 6-4, 3-6 en 6-2. „Een loodzware partij”, oordeelde de nummer 28 van de wereld na zijn tweeënhalf uur lange wedstrijd. „Je weet tegen Simon dat je voor elk punt moet spelen. Soms moet je geduld hebben en dat is vandaag gelukt.”

Na een mindere periode staat Mario Ancic weer goed te spelen. De 24-jarige tennisser uit Split werd halverwege 2007 getroffen door de ziekte van Pfeiffer, die hem ook in 2008 parten speelde. Vorige week haalde ‘Super Mario’ de finale in Zagreb waar zijn jongere landgenoot Marin Cilic hem de baas was. „Ik ben blij dat ik weer terug ben. Het waren twee ongelukkige jaren. Ook is het weer fijn om in Nederland te zijn. In Rosmalen won ik al tweemaal.”

In de tweede ronde versloeg verder de als tweede geplaatste Brit Andy Murray de Italiaan Andreas Seppi eveneens in twee sets: 7-6, 7-5.

Michaëlla Krajicek heeft haar partij in de eerste ronde van het ITF-toernooi in Midland verloren. De Nederlandse moest haar meerdere erkennen in Eleni Daniilidou uit Griekenland: 3-6, 3-6.

Krajicek maakte in de Verenigde Staten haar rentree. De tennisster liep vorige maand een enkelblessure op bij het toernooi in het Nieuw-Zeelandse Auckland. Ze moest zich vanwege die kwetsuur afmelden voor de kwalificaties van de Australian Open.

Bekijk alle uitslagen op www.abnamrowtt.nl