Gratis bellen, in ruil advertenties

Gratis sms’jes en belminuten, in ruil voor advertenties op je mobiele telefoon. Vanaf eind maart biedt het Britse telecombedrijf Blyk in Nederland gratis bellen aan voor jongeren. Dat zei de Nederlandse directeur Eric Kip deze week in een bijeenkomst van mediabedrijf Immovator. Blyk is in 2006 opgericht door twee Finnen, onder wie een oud-directeur van Nokia. In Groot-Brittannië heeft het bedrijf volgens hun website meer dan 100.000 gebruikers. Die ontvangen tot zes advertenties per dag en krijgen daar 217 sms’jes en 43 belminuten voor per maand. Het bedrijf overweegt om dat terug te brengen. Jongeren tussen 16 en 24 jaar vullen een profiel in, op basis waarvan ze specifieke advertenties krijgen van onder meer Apple, Nokia en Coca Cola. Blyk Nederland wil in een jaar tijd 50.000 gebruikers. (NRC)

Bekijk Kips presentatie via nrcnext.nl/links