Geklets in Paradiso

Het artikel van Kasper Jansen ‘Het oorverdovend geklets in Paradiso’ (CS, 6 februari) is mij uit het hart gegrepen.

Op 30 oktober 2006 woonden mijn vrouw en ik een concert bij van de door ons bewonderde Amerikaanse zangeres Lucinda Williams in de Oosterpoort in Groningen. In de uitverkochte Grote Zaal kon je ongestoord zittend, staand of wandelend van het concert genieten. Mensen praten wel met elkaar, maar op gedempte toon, niet overheersend.

Hoe anders was het drie dagen later, op 2 november, bij een tweede concert van Williams in Paradiso. Waar je ook stond (zitten kan daar niet), op het balkon of voor of achterin de zaal, overal was het geklets van het ‘kippenhok vol secretaresses’ oorverdovend. De muziek kwam er amper bovenuit.

Ver voor de pauze zijn mijn vrouw en ik heftig teleurgesteld naar ons hotel in Wijk aan Zee teruggekeerd. Zo mooi als het in Groningen was, zo’n ramp was het in Amsterdam.

    • Harry Drent Leeuwarden