Franse tennissers weer sterk in Ahoy

Frankrijk presenteert zich tijdens het World Tennis Tournament van Rotterdam opnieuw als dé tennisgrootmacht. Met Jo-Wilfried Tsonga, Gaël Monfils, Julien Benneteau en Marc Gicquel bereikten maar liefst vier Fransen de kwartfinales van het Nederlandse indoortoernooi. Daarnaast plaatsten de topfavorieten Rafael Nadal en Andy Murray zich ook bij de laatste acht.

In het deelnemersveld van 32 tennissers begonnen deze week tien Fransen aan het ATP-toernooi in sportpaleis Ahoy. Gilles Simon, als vierde geplaatst in Rotterdam, gold als de aanvoerder van het contingent uit Frankrijk. De beste Franse tennisser van het moment kon gisteren tegen de Kroaat Mario Ancic echter niet aan de verwachtingen voldoen en werd uitgeschakeld. Ook titelverdediger Michael Llodra uit Frankrijk haalde de laatste acht niet.

De vier overgebleven Fransen – Tsonga, Monfils, Benneteau en Gicquel – hopen in Ahoy in de voetsporen te treden van Cedric Pioline, Nicolas Escudé en Llodra. Deze drie Franse tennissers wisten in de voorbije tien jaar in Rotterdam boven zichzelf uit te stijgen en veroverden onverwachts de titel van het World Tennis Tournament.

Toernooidirecteur Richard Krajicek is verheugd dat naast de Fransen ook de wereldtoppers Nadal en Murray de kwartfinales haalden. De Spanjaard Nadal moest gisteren tegen het jonge Bulgaarse toptalent Grigor Dimitrov tot het uiterste gaan om uitschakeling te voorkomen. De nummer één van de wereld won een sensationele partij in drie sets: 7-5, 3-6 en 6-2. Nadal treft vanavond in een vol Ahoy het grote Franse talent Tsonga.

De Schot Murray rekende gisteren in twee sets af met de Italiaan Andreas Seppi: 7-6 en 7-5. Murray speelde vanmiddag tegen de verassende Franse lucky loser Marc Gicquel.