Edgar Degas

Edgar Degas Hamburg Hij schilderde vaak danseressen. Maar dat hij ze ook boetseerde wist vrijwel niemand. De Franse impressionist Edgar Degas (1834-1917) hield zijn beelden geheim. Pas na zijn dood konden de danseressen, badende naakten en de renpaarden - van was gekleid - in brons worden gegoten. Degas keek naar lichaamshoudingen op onbewaakte momenten. Het resultaat zijn ‘intieme poses’: danseressen die hun balletschoenen aandoen, of vrouwen bij het kammen. Intimität und Pose: t/m 3 mei Hamburger Kunsthalle, Glockengiesserwall. 0049-40428131200 en www.hamburger-kunsthalle.de. haren kammen

Hamburg

Hij schilderde vaak danseressen. Maar dat hij ze ook boetseerde wist vrijwel niemand. De Franse impressionist Edgar Degas (1834-1917) hield zijn beelden geheim. Pas na zijn dood konden de danseressen, badende naakten en de renpaarden - van was gekleid - in brons worden gegoten. Degas keek naar lichaamshoudingen op onbewaakte momenten. Het resultaat zijn ‘intieme poses’: danseressen die hun balletschoenen aandoen, of vrouwen bij het kammen.

Intimität und Pose: t/m 3 mei Hamburger Kunsthalle, Glockengiesserwall. 0049-40428131200 en www.hamburger-kunsthalle.de.