Darwin

Darwin Landelijk Dit jaar wordt herdacht dat Charles Darwin, de grondlegger van de evolutietheorie, 200 jaar geleden is geboren. Ook is het 150 jaar geleden dat hij zijn beroemde boek On the origin of species publiceerde, waarin hij die theorie formuleerde. Deze week gaan in diverse musea Darwin-exposities open en zijn er lezingen. In het Utrechtse Universiteitsmuseum is de expositie De evolutie draait door. Naturalis brengt Expeditie Darwin een expositie over evolutie op eilanden met dwergolifanten, reuzenratten en de dodo. Inl www.uu.nl/universiteitsmuseum en www.naturalis.nl CHARLES DARWIN (1809-1882). /nEnglish naturalist. Oil on canvas by John Collier.

Landelijk

Dit jaar wordt herdacht dat Charles Darwin, de grondlegger van de evolutietheorie, 200 jaar geleden is geboren. Ook is het 150 jaar geleden dat hij zijn beroemde boek On the origin of species publiceerde, waarin hij die theorie formuleerde. Deze week gaan in diverse musea Darwin-exposities open en zijn er lezingen. In het Utrechtse Universiteitsmuseum is de expositie De evolutie draait door. Naturalis brengt Expeditie Darwin een expositie over evolutie op eilanden met dwergolifanten, reuzenratten en de dodo.

Inl www.uu.nl/universiteitsmuseum en www.naturalis.nl