4 redenen om tv te kijken

Jack Nicholson als grumpy old man

1 Drama

About Schmidt

RTL 8, 20.30-22.55u.

Jack Nicholson is uitstekend als grumpy old man in een film over het tussenstadium tussen pensioen en dood. Voor hem is het leven afgelopen op het moment dat zijn laatste werkdag voorbij is. Hij besluit in een grote camper door Amerika te gaan reizen, maar maakt niets dan treurnis mee. De bitterzoete film zit vol wrange humor over het pijnlijk aangepaste leven van een brave babyboomgeneratie. (Alexander Payne, 2002)

2 Drama

Elementarteilchen

Ned. 2, 23.55-01.45u.

Duitse verfilming van Michel Houellebecqs controversiële roman Elementaire deeltjes. De bloedserieuze aanval op de uitwassen van de jaren zestig, zoals vrije liefde, is in de film nogal karikaturaal neergezet. (Oskar Roehler, 2006)

3 Valentijn

Metropolis

Ned. 3, 0.00-0.35u.

Morgen is het Valentijnsdag. Het buitenlandprogramma van de VPRO portretteert daarom bijzondere stellen. Zoals een paar uit New York dat zich chirurgisch liet verbouwen om zoveel mogelijk op elkaar te lijken.

4 Misdaadserie

Whitechapel

België 2, 0.00-0.55u.

In de Londense wijk Whitechapel wordt een vrouw gruwelijk vermoord. Al snel blijken er parallellen te zijn met de beruchte moorden door Jack the Ripper uit 1888.

De programmagegevens zijn te vinden op pagina 28