Winters weer

Morgen begint de krokusvakantie voor een groot deel van Nederland, maar het blijft voorlopig winters, met ’s nachts lichte tot matige vorst en soms sneeuwval.

Vanavond zijn er landinwaarts eerst brede opklaringen waarin het snel afkoelt tot een paar graden onder nul. Later vanavond en komende nacht neemt de bewolking vanuit het westen toe. Uit die wolken valt soms wat regen of motregen in de kuststreken, en landinwaarts ook een beetje sneeuw.

Morgen begint de dag vrijwel overal bewolkt met wegtrekkende neerslag naar het zuidoosten. In het noorden breekt de zon in de loop van de middag wel weer door. Door een frisse noordwester wind wordt het niet veel warmer dan 3 tot 5 graden.

Morgenavond klaart het flink op, waardoor de temperatuur snel onder het vriespunt duikt. In de nacht naar zaterdag vriest het overal licht, op een enkele plek zelfs matig rond 5 graden.

Zaterdag blijft het op de meeste plaatsen droog, met zonnige perioden. Het blijft wel fris met ’s middags 3 tot 5 graden en een zwakke tot matige noordelijke wind.

Zondag is het grotendeels bewolkt, rond 4 graden, met in de loop van de middag wat regen of (natte) sneeuw. Na het weekeinde blijft het ’s nachts op veel plaatsen vriezen. Overdag een paar graden boven nul, soms een winterse bui.