Wilders vertrekt toch naar Londen

Wilders vertrekt toch naar Londen SCHIPHOL, 12 FEBR. PVV-leider Geert Wilders is vanmiddag naar Londen gereisd. Het was onduidelijk of hij toegelaten zou worden tot Groot-Brittannië. Wilders zei vanochtend een instapkaart voor zowel de heen- als de terugvlucht, op vrijdag, te hebben. Wilders verwachtte dat de Nederlandse ambassadeur hem op Heathrow zou bijstaan het land in te komen: „Als ik niet word toegelaten, zal ik minister Verhagen naar de Kamer roepen. Er is veel politieke druk in Engeland geweest en ik hoop dat ik straks kan doorlopen”, aldus Wilders. De PVV-leider is uitgenodigd door een lid van het Hogerhuis om zijn anti-Koranfilm Fitna vandaag in het parlement te vertonen. De Britse regering heeft gezegd hem niet te zullen toelaten. Mensen die „extremisme, haat en gewelddadige boodschappen in onze gemeenschap uitdragen” worden geweerd, aldus de Britse autoriteiten. Foto Roel Rozenburg Rozenburg, Roel