vandaag

In het nieuws:

De rechtbank van Den Bosch doet vanochtend uitspraak in de zaak waarbij een MS-patiënt door zijn echtgenote en zoon zou zijn verwaarloosd. Er wordt hen mishandeling en poging tot doodslag ten laste gelegd. Het slachtoffer overleed vorig jaar in een verpleeghuis. Het OM eist achttien maanden cel tegen de zoon, waarvan zes voorwaardelijk. Tegen zijn moeder wordt vijftien maanden geëist, waarvan vijf voorwaardelijk.

Vandaag wordt in België bekend of drie verdachten, die banden zouden onderhouden met Al-Qaeda, langer worden vastgehouden. De drie werden in december opgepakt toen zij mogelijk van plan waren een aanslag te plegen tijdens de EU-top in Brussel.

Vandaag is de 200e geboortedag van zowel Charles Darwin als oud-president van de Verenigde Staten, Abraham Lincoln.