Prins steekt geld in ranch

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima hebben samen ongeveer een miljoen euro geïnvesteerd in een buitenplaats in het Argentijnse deel van Patagonië. Het gaat om een ranch met huisjes erbij, waar vakantiegangers accommodaties kunnen huren. De Rijksvoorlichtingsdienst doet geen uitspraken over privé-investeringen van de prins en de prinses maar benadrukt dat de ranch in Argentinië „geen tweede vakantiehuis” is.

Vorig jaar werd bekend dat de prins en prinses een vakantiehuis laten bouwen in Mozambique. Daarover ontstond ophef omdat het moeilijk en duur zou zijn om het gezin daar structureel goed te beveiligen. Als prins Willem-Alexander en prinses Máxima naar de ranch in Argentinië reizen zullen zij beveiligd worden zoals op hun andere incidentele vakantiebestemmingen, er worden vermoedelijk geen permanente voorzieningen getroffen. Vorig jaar zomer zei prinses Máxima nog dat zij en haar gezin zich in Argentinië soms niet veilig voelen door het agressieve optreden van de Argentijnse pers. Zij zei dat in antwoord op vragen over de keuze voor Mozambique als vaste vakantiebestemming.

De broer van Máxima is restauranthouder in de regio rond het vakantiecomplex in Patagonië. Het is niet bekend of de Argentijn de aankoop gaat uitbaten.