Overige films

Tears of the sun (Antoine Fuqua, 2003, VS). Moslims zijn goddeloze barbaren in actiefilm waarin marinier Bruce Willis dokter Monica Bellucci en wat katholieken moet redden uit Nigeria, waar net een burgeroorlog tussen moslims en christenen is uitgebroken. RTL 7, 20.30-22.40u.

Raising Helen (Gary Marshall, 2004, VS). Kate Hudson heeft net zo’n hartverwarmende lach als haar moeder Goldie Hawn, en er komen ook nog schattige kinderen in voor en sexy dominees en lieve buren. Hudson speelt een jonge carrièredame die de voogdij krijgt opgedrongen over de drie kinderen van haar overleden zuster. Net 5, 20.30-22.55u.

Wild Wild West (Barry Sonnenfeld, 1999, VS). Kenneth Branagh is een beenloze schurk en Will Smith en Kevin Kline zijn de detectives in even grootschalig als infantiel westernspektakel. Veronica, 20.30-22.35u.

Ultranova (Bouli Lanners, 2004, B/F). Droevig Wallonië blijft een verbazend vruchtbare voedingsbodem voor filmtalent. Het armoedige bestaan en de bescheiden dromen in een Waals dorp staan centraal in het speelfilmdebuut van acteur Bouli Lanners. Huizenverkopers, fabrieksmeisjes, wat passanten en het grauwe land, meer heeft Lanners niet nodig om een magnifieke film te maken. TV 5, 21.00-22.20u.