Hoe veeg je op tijd een zandstorm op?

Foto Remy de la Mauviniere/Reuters Kuwait City airport employees sweep sand from the red carpet during a sand storm before the arrival of France's President Nicolas Sarkozy in Kuwait February 11, 2009. After an unannounced visit to Iraq, Sarkozy is visiting Oman, Bahrain and Kuwait. REUTERS/Remy de la Mauviniere/Pool (KUWAIT) REUTERS

Luchthavenpersoneel van het vliegveld van Koeweit probeert tijdens een zandstorm een rode loper schoon te vegen. De loper ligt uit voor de Franse president Nicolas Sarkozy, die gisteren met het vliegtuig arriveerde in het oliestaatje.

Sarkozy was op bezoek voor wapenhandel. De president wil 14 tot 28 Franse gevechtsvliegtuigen, fregatten en een anti-raketsysteem verkopen aan Koeweit.

Koeweit tekende in 1991, na de Golfoorlog, een akkoord met Frankrijk, dat hen bevrijdde van de Iraakse overheersing. Koeweit is ook bondgenoot van de Verenigde Staten en herbergt een grote Amerikaanse militaire basis.

Koeweit was de laatste bestemming van Sarkozy’s reis naar de regio. De president bezocht ook Irak, Oman en Bahrein.