`Europees Parlement is een moeras vol krokodillen`

Straatsburg. Het Europees Parlement is een moeras vol krokodillen, oordeelt Els de Groen. De schrijfster is bijna vijf jaar Europarlementslid en presenteert begin maart een boek met deze titel, over haar tijd in het parlement. Tot verbazing van de schrijfster bleek het werk in het Europarlement `gevaarlijk zwemwater`. Lobbyisten en extreemrechtse politici probeerden haar te pakken te krijgen, soms letterlijk: een extreemrechts Bulgaars Europarlementslid rende haar eens boos achterna tussen de bankjes van de vergaderzaal. De Groen kwam in 2004 in het Europarlement. Ze was meegekomen op de lijst Europa Transparant van Paul van Buitenen, maar na een conflict streed ze onafhankelijk tegen ”misstanden”, zoals invloed van lobbyisten voor kernenergie.