8 redenen om uit te gaan

Dolf denkt na over sportende Jan

1 dance

Bloemetjes Buiten

Amsterdam: Winston Kingdom. Tijd: 21.00-03.00u. Entree: 6 euro. www.winston.nl

Eclectisch feestje combineert de sfeer van een oldskool hiphopfeest met de thrills van een rockshow. Live: de Utrechtse indie pop-/rockband Mr. Love & The Stallions en funky soul en hiphop van de formatie Rive.

2 muziek/tapdans

Nieuw Ensemble

Amsterdam: Muziekgebouw aan ‘t IJ. Tijd: 20.30u, inleiding 19.30u. www.muziekgebouw.nl

Tapdanseres Marieke van der Ven is te gast bij het Nieuw Ensemble tijdens het concert ‘Shhht – fluistermuziek’. Eén van de stukken die wordt gespeeld is Unklänge für Ensemble van Hans-Joachim Hespos. Dit muziekstuk is speciaal voor het Nieuw Ensemble met tapdanser geschreven.

3 theaterconcert

Rita Zipora: Haast (try-out)

Den Haag: Koninklijk Conservatorium, Kees van Baarenzaal. Tijd: 20.30u. www.ritazipora.com

Tweede soloprogramma van Rita Zipora (1987), derdejaarsstudente jazzzang aan het Koninklijk Conservatorium. Muziek van o.a. Duke Ellington, Portishead en Queen.

4 muziek

Agua de Annique

Amsterdam: Melkweg The Max. Tijd: 20.00u. www.melkweg.nl

Anneke van Giersbergen geeft samen met haar band Agua de Annique een akoestische show. Met o.a. Sharon den Adel (Within Temptation), Niels Geusebroek (Silkstone) en singer-songwriter Marike Jager.

5 dance

Gratissch

Rotterdam: Off_Corso. Tijd: 01.00-04.00u. Entree: 2,50 euro/gratis op vertoon van je studentenkaart/ov-jaarkaart. www.off-corso.nl

Hiphop, electro, minimal, house, garage en alle andere gerelateerde dancesounds knallen uit de speakers tijdens het feest Gratissch. Line-up: Marc MacRowland, Dominggos, Nick Base en MC Dirty B. Let op: vanavond is Off_Corso pas open vanaf 1.00 uur, i.v.m. met een besloten feest.

6 debat

Jan Wolkers en sport

Leiden: Stedelijk Museum De Lakenhal. Tijd: 20.00u. www.lakenhal.nl

Cabaretier en marathonloper Dolf Jansen debatteert in het kader van de tentoonstelling Jan Wolkers (t/m 15 februari) over Jan Wolkers en sport. Jansen zal het vooral hebben over de onderwerpen hardlopen, Texel, Jan Wolkers en Harry Mulisch en de gezonde geest in het dito lichaam. De tentoonstelling en museumwinkel zijn vanavond geopend tot 22.00 uur.

7 muziek

Buzzcocks

Den Haag: Paard van Troje. Tijd: 20.30u. Prijs: 18,50 euro. www.paard.nl

Legendarische punkband Buzzcocks speelt integraal de eerste twee klassieke albums uit 1978, Another Music In A Different Kitchen en Love Bites.

8 popquiz

Three Imaginary Boys

Utrecht: Tivoli Oudegracht. Tijd: 20.45u. Toegang: 5 euro. www.threeimaginaryboys.nl

Intro’s raden, verbanden leggen, clips herkennen: tijdens de popquiz van de Three Imaginary Boys trekt de hele popgeschiedenis aan je voorbij.