4 redenen om tv te kijken

In een oersaai stadje in België scene uit de film Ultranova FOTO: Filmmuseum

1 Fiscus

Thema-avond belastingen

Ned. 3, 20.30-21.55u.

Alles wat met belastingen te maken heeft, komt vanavond aan de orde: handigheidjes, nieuwe regels, wat gebeurt er met het belastinggeld, hoe werkt de belastingdienst en natuurlijk veel tips. Presentatie Jort Kelder.

2 Komisch Drama

Ultranova

TV 5, 21.00-22.20u.

Ultranova is het speelfilmdebuut van Bouli Lanners. Lanners toont een paar dagen van een oerlelijk en oersaai provinciestadje in België. De waardigheid waarmee de personages worden neergezet, het prachtig gekadreerde grauwe Waalse landschap en de fijne combinatie van ellende en zwarte humor, maken van deze film een hoogtepunt. (Bouli Lanners, 2005).

3 Zombiefilm

28 Days Later...

RTL 7, 22.40-0.45u.

Postapocalyptische thriller over een man die uit een coma ontwaakt in een volstrekt uitgestorven Londen. Oorzaak: een psychologisch virus, dat zich voedt met hedendaags geweld en modern onbehagen. (Danny Boyle, 2002)

4 Muziekdocumentaire

Classic Albums

België 2, 23.35-0.30u.

Eerste in een reeks van documentaires over legendarische popalbums. De eerste naamloze plaat van Elvis Presley bracht een schokgolf in de muziekwereld teweeg. Zijn muziek was verbazingwekkend simpel, maar erg doeltreffend. Veel archiefbeelden van optredens en interviews.