Ze moet nu Pilates doen in een groep!

Soms denk ik aan mijn zus in Amerika, die niet zo’n mailer en beller is, en dan denk ik: hoe zal de kredietcrisis haar vergaan? Haar vriend werkt in de iets-met-aandelen-business (ik geloof dat hij het geld van rijke mensen belegt en dan langdurig met ze gaat golfen om erover te praten), dus die beleeft nu vervelende tijden. Mijn zus is gelukkig juf, een beroep waarmee je nooit iets verdient en nooit iets zult verdienen, maar waar altijd vraag naar is.

Bij gebrek aan informatie over mijn zus kijk ik nu dagelijks op de weblog van de Dabagirls. De Dabagirls zijn types als mijn zus: vrouwen die een relatie hebben met iemand uit de mysterieuze wereld van het geld. Daba staat voor: Dating a Banker Anonymous.

De Dabagirls, die onder schuilnamen schrijven, hebben het zwaar. Hun bankierende mannen zijn van de ene dag op de andere veranderd van rijke, zelfverzekerde types die in bars champagne per fles bestelden in armetierige, wanhopige freaks. En dat trekt een wissel op je relatie.

De mannen zijn nooit meer thuis, maar altijd op kantoor omdat ze geen stijgend aandeel willen missen. Of ze willen ineens geen seks meer. Of ze willen te vaak seks, omdat er door al die adrenaline op de beurs ineens een heleboel testosteron aangemaakt wordt (dit is overigens mijn eigen wetenschappelijke verklaring).

Elke dag is er wel een verhaal van een Dabagirl die haar verkering uitmaakt per BMM (dat is een Blackberry-sms, begreep ik na lang nadenken) middels de niet al te gevoelige tekst: ‘I want to see other people.’ Waarop haar vriend dan immer antwoordt: ‘You don’t know what I’m going through.’

En het zijn niet alleen emotionele rampen waardoor de Dabagirls geteisterd worden. Hun hele lifestyle gaat eraan. Een van de Dabagirls rapporteert op de site dat ze haar privé-Pilatesles niet meer kan betalen. Ze moet nu Pilates doen in een groep! Ook moest ze haar gezichtsbehandelingen en massages bij een chique spa stopzetten en uitwijken naar een goedkope schoonheidsspecialist in de buurt. ‘Zo eentje waar alleen bejaarden en homo’s komen.’

Het is, kortom, allemaal even verschrikkelijk. Gelukkig hebben de Dabagirls ontdekt dat ze niet alleen staan in hun leed. Ze kunnen hun verhalen nu delen met medeslachtoffers. En er blijkt zelfs een celebrity-Dabagirl te zijn: Tyra Banks, die al jaren een relatie met een New Yorkse bankier heeft. Dat biedt troost, dat zelfs Tyra met zo’n loser is.

    • Aaf Brandt Corstius