Winters weer

Tot en met begin volgende week krijgen we winters weer met ’s nachts vorst en af en toe een sneeuwbui. De middagtemperatuur komt eerst nog ruim boven het vriespunt uit, maar gaat vanaf zondag omlaag. Vannacht valt er vooral in de kustprovincies een enkele winterse bui. In het binnenland zijn er flinke opklaringen. De temperatuur daalt tot min 2, met een zwakke tot matige noordwestelijke wind. Morgen laat de zon zich regelmatig zien, maar de opklaringen worden door winterse buien afgewisseld. Bij een zwaardere bui daalt de middagtemperatuur richting het vriespunt, tijdens opklaringen wordt het ongeveer 4 graden. De noordwestelijke wind is matig, langs de kust vrij krachtig, kracht 5. Op de weerkaart zien we een hogedrukgebied boven Engeland. Aan de oostzijde daarvan waait de wind uit noordwest tot noord en daarmee wordt poollucht aangevoerd. In deze luchtsoort komen af en toe sneeuwbuitjes mee. Vrijdag en zaterdag is dat ook het geval. In de nacht en ochtend vriest het enkele graden, terwijl de middagtemperatuur rond 4 graden uitkomt. Zondag en maandag zorgt een hogedrukgebied boven Scandinavië voor een noordoostelijke wind, zodat nog iets koudere lucht wordt aangevoerd. De middagtemperatuur komt dan uit op 2 graden en in de nachten en ochtenden kan het tot matige vorst (min 5 of lager) komen.