vandaag

In het nieuws:

Morgan Tsvangirai wordt vandaag beëdigd als premier van Zimbabwe. Hij heeft het imago van verzetsheld, maar partijgenoten verwijten hem gebrek aan daadkracht.

Ga voor een portret van Tsvangirai naar nrc.nl/zimbabwe

Oud-topturnster Verona van de Leur staat vanochtend in de rechtbank van Den Haag tegenover haar vader. In een kort geding eist de dochter 62.000 euro terug van haar vader. Hij zou dat bedrag onder valse voorwendselen van de rekening van de ex-turnster hebben gehaald om diverse kosten te dekken. Ook eist zij bezittingen terug.

Het landelijk bestuur van de Eindhovense moskee Anwar-e-Medina eist vanochtend in een kort geding een hernieuwd moskeeverbod voor zijn voormalige imam Imraan Kariman en zijn familieleden en aanhangers.

Bondskanselier Angela Merkel spreekt vandaag in Berlijn met de nieuwe premier van België, Herman van Rompuy. Hun gesprek zal onder meer de problemen bij de Opel-fabriek in Antwerpen betreffen.