Twee verdachten Weesp opgepakt

De politie heeft gisteravond twee jongens aangehouden die verdacht worden van het bedreigen van een basisschool in Weesp. Dat gebeurde kort nadat Opsporing Verzocht beelden liet zien van drie jongeren die vanuit een telefooncel belden. De beelden zijn maandagochtend, ten tijde van het dreigtelefoontje, opgenomen door bewakingscamera’s op het stationsplein. Rond dit tijdstip ontving een andere school in Weesp een dreigbrief. Basisscholen, kinderdagverblijven en ouders werden maandag door de gemeente per brief geïnformeerd. De politie surveilleerde de afgelopen dagen extra. Welke bedreigingen zijn geuit, wil de politie niet zeggen. Anderhalve week geleden kwam er een melding binnen dat een gemaskerde man in de buurt van een school liep. Veel ouders zijn ongerust. (NRC)