Toshiba TG01: ’s werelds snelste smartphone

Gadget Toshiba TG01 smartphone

Gadget

Toshiba TG01 smartphone

Volgende week begint in Barcelona het Mobile World Congress. Op deze gadgetbeurs zijn alle telefoonleveranciers vertegenwoordigd met nieuwe modellen. De eerste productaankondigingen stromen nu al binnen. LG strooit bijvoorbeeld met foto’s van de LG Arena, een touch-screen-toestel met een groot scherm waarop je zelfs DivX-films kunt bekijken. Daarvoor is een behoorlijk snelle processor nodig.

Ook Toshiba komt met zo’n smartphone op de proppen die over een enorm aanraakscherm beschikt. 4,1 inch beeldoppervlakte – daar heb je echt je handen vol aan. Toshiba mag in Nederland dan niet zo bekend zijn als telefoonmaker, het ‘sleek, elegant design’ van de flinterdunne TG01 herbergt indrukwekkende rekenkracht, dankzij de 1 GHz processor van Qualcomm. Dan voel je je oud, want het lijkt als de dag van gisteren dat de pc de 1 GHz-barrière slechtte.

Niet meteen roepen dat dit daarom een iPhone-killer is: de TG01 draait nog op Windows Mobile 6.1 en dat haalt het wat betreft gebruiksgemak niet bij Apple’s mobiele besturingssysteem, of Google Android. Van Android, waar nu nog maar één toestel op draait, zullen we in Barcelona ook veel gaan horen. Nu maar hopen dat Microsoft in Spanje de nieuwe Windows Mobile presenteert.

Marc Hijink

Filmpje en specificaties van de TG01 op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink