Oproep: schrijf een column voor de laatste M

Nu de dagen lengen en de sappen beginnen te vloeien, voegt zich van alles samen, in de hoop dat dat iets zal opleveren dat meer is dan één plus één, dat meer is dan de som der delen.

Dat geldt ook voor NRC Handelsblad. Deze nieuwe lente zal de geboorte zien van de samenvoeging van het maandblad M en het bijvoegsel Zaterdag &cetera. Op 11 april zal het eerste nummer van het nieuwe weekblad verschijnen.

Maar voor het zover is, verschijnt zaterdag 4 april het laatste nummer van M. Voor dat afscheidsnummer doet de redactie een beroep op de lezers van NRC Handelsblad door een columnwedstrijd uit te schrijven. Het thema van die wedstrijd sluit aan bij het thema van het laatste M-nummer: ‘1+1= meer dan 2’.

Geldt dat ook voor u en uw partner, voor u en uw boezemvriend, voor u en uw compagnon, voor u en uw buren, dat u samen meer bent dan twee? De redactie nodigt u uit over het onderwerp ‘1+1= meer dan twee’ een column te schrijven van maximaal 500 woorden. Uw bijdrage mag anekdotisch, speels, ontroerend, ernstig of satirisch zijn.

Onze vakkundige jury van Frits Abrahams (columnist van de Achterpagina) en Aaf Brandt Corstius (columnist nrc.next) beoordeelt met de M-redactie de inzendingen. De beste columns verschijnen in de laatste M van 4 april.

Stuur uw column voor 5 maart naar magazine@nrc.nl of naar NRC Handelsblad, redactie M, Postbus 8987, 3009 TH Rotterdam. Vermeld bij uw inzending uw telefoonnummer.