op nrcnext.nl

Bonus is nu een vies woord

Marc Leijendekker schrijft in zijn weblog over het wereldwijde verzet tegen bonussen. „President Obama heeft bepaald dat topmanagers in bedrijven die overheidssteun krijgen, niet meer dan 500.000 dollar mogen verdienen. In Frankrijk mogen banken die staatssteun aanvaarden, geen bonussen meer uitkeren. Spaanse, Deense, Zwitserse en Duitse banken hebben de bonussen geschrapt, al dan niet tijdelijk, of de topsalarissen beperkt.”

Lees het volledige blog op nrc.nl/wereld

Rapport economie Rusland

Het Instituut voor Moderne Ontwikkeling heeft een belangrijk rapport uitgebracht over de stand van de Russische economie. Rusland-correspondent Michel Krielaars blogt erover. „De belangrijkste conclusie van het rapport is dat de Russische economie er heel erg slecht voor staat en dat alleen politieke en economische liberalisatie die economie weer vlot kunnen trekken.”

Ga voor het weblog naar nrc.nl/moskou