KNVB: Paul Krabbe discrimineerde niet

Emmen. Trainer Paul Krabbe van FC Emmen heeft zich vrijdag tijdens de competitiewedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden niet schuldig gemaakt aan discriminerende taal. De tuchtcommissie van de voetbalbond KNVB beticht Krabbe wel van grove en/of beledigende taal en deed hem daarom gisteren een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. Scheidsrechter Dick van Egmond stuurde Krabbe vrijdag in de negentigste minuut naar de tribune. Krabbe erkende op de website van zijn club dat hij wat onaardige woorden met assistent-trainer en oud-speler van Emmen Alfons Arts had gewisseld: ”Hij zei `achterlijke idioot` tegen me en ik heb hem geantwoord dat hij een Emmenhater was. Maar het woord kankeraap, zoals wordt gesuggereerd, heb ik nooit gezegd.”