Kamerdebat over uitlatingen Irak van topambtenaar

Den Haag, 11 febr. - De Tweede Kamer zal zo snel mogelijk een debat voeren met premier Balkenende over uitspraken van voormalig topambtenaar Hans Siepel, die in 2003 leiding gaf aan het team dat het kabinet adviseerde in de communicatie rond de steun aan de oorlog in Irak. Siepel zei in re.Public, een overheidsmagazine voor hoogopgeleiden, dat de steun van Nederland aan de Amerikaanse inval in Irak al bij voorbaat vaststond. De SP nam het initiatief voor het debat, dat de partij als ”een test” ziet ”om te kijken of we de radiostilte kunnen doorbreken”. Balkenende zei vorige week dat alle vragen over de Irak-kwestie in de komende negen maanden zullen worden doorgeleid naar de commissie-Davids, die de besluitvorming rond de politieke steun aan de oorlog zal onderzoeken.