Honderden dolfijnen op drift

Honderden dolfijnen op drift Baai van Manila. Een uitzonderlijk grote groep witlipdolfijnen (Peponocephala electra) is verdwaald in de ondiepe wateren van de baai van Manila en werd gisteren door meer dan twintig vissersboten naar dieper water gedreven. Mogelijk zijn tweehonderd tot driehonderd dolfijnen verdwaald doordat hun trommelvliezen zijn beschadigd door een zeebeving. Ook is mogelijk dat ze een zieke, verzwakte leider volgden. Foto AP In this handout photo released by the Philippine Coast Guard shows fishermen drive away melon-headed dolphins in shallow waters off Manila Bay in Bataan province about 96 kilometers (60 miles) west of Manila, Philippines on Tuesday Feb. 10, 2009. The unusual convergence of about 200-300 melon-headed dolhpins prompted a massive rescue attempt by hundreds of volunteers and fishermen who used their boats and hands to drive them back to deeper seas. (AP Photo/Philippine Coast Guard HO)